Ce este ortodonția?

Ortodontia este ramura stomatologiei care se concentreaza pe tratarea malpozitiilor dentare si maxilare prin intermediul aparatelor ortodontice. Medicii ortodonti sunt specialisti in aceasta arie care au suportat un program de formare suplimentar de patru ani dupa terminarea facultatii de medicina dentara.

Un medic ortodont are sarcina de a evalua si de a trata problemele de pozitie ale dintilor si ale maxilarului prin intermediul aparatelor ortodontice, cum ar fi curelele, aparatele fixe sau aparatele invizibile. Acestia lucreaza cu pacientii lor pentru a determina cauzele problemelor si pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care sa se concentreze pe nevoile individuale ale fiecarui pacient.

Ortodontia poate fi benefica nu numai din punct de vedere estetic, ci si din punct de vedere functional. Un zambet frumos poate imbunatati stima de sine si poate face o diferenta pozitiva in viata pacientului. De asemenea, tratamentul ortodontic poate ajuta la prevenirea problemelor dentare, cum ar fi cariile sau afectiunile gingivale, precum si la prevenirea durerilor de cap sau a durerilor de gat si umeri cauzate de problemele de pozitie ale maxilarului.

Medicii ortodonti din clinica noastră lucreaza impreună cu pacientii pentru a-i ajuta sa inteleaga importanta unui tratament ortodontic adecvat si sa se asigure ca acestia inteleg toate optiunile disponibile pentru tratament. Acestia sunt, de asemenea, in masura sa raspunda la intrebarile pacientilor si sa ofere sfaturi despre cum sa-si mentina dintii si maxilarele sanatoase dupa incheierea tratamentului ortodontic.

In concluzie, medicii ortodonti sunt specialisti in tratarea malpozitiilor dentare si maxilare prin intermediul aparatelor ortodontice. Medicii  nostri vor lucra cu pacientii nostri pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat si pentru a-i ajuta sa inteleaga importanta unui tratament ortodontic adecvat si a unei ingrijiri adecvate a dintilor si maxilarului.

Beneficiile tratamentului ortodontic:

Ortodontia este un domeniu al medicinei dentare care se concentreaza pe corectarea pozitiei si functiei dintilor si a maxilarelor. Tratamentele orthodontice ofera numeroase avantaje, atat din punct de vedere functional, cat si estetic.

 1. Corectarea pozitiei dintilor: Tratamentele orthodontice pot corecta pozitia dintilor in mod eficient, indreptand dintii strambi sau pozitionati incorect. Acest lucru poate duce la o mai buna functionalitate a dintilor si a maxilarelor, precum si la un aspect mai estetic placut al zambetului.
 2. Prevenirea problemelor de sanatate dentara: Dintii strambi sau pozitionati incorect pot duce la probleme dentare precum carii, pierderi prematura ale dintilor, probleme de masticatie si de vorbire. Tratamentele orthodontice pot ajuta la prevenirea acestor probleme prin corectarea pozitiei dintilor.
 3. Imbunatatirea functiei respiratiei: Persoanele cu probleme de pozitie dentara pot avea probleme cu respiratia prin gura, ceea ce poate duce la probleme de somn, precum sindromul de apnee in somn. Tratamentele orthodontice pot ajuta la corectarea acestor probleme.
 4. Estetica imbunatatita: Tratamentele orthodontice pot imbunatati aspectul estetic al zambetului, oferind pacientilor un zambet frumos si sanatos.
 5. Cresterea increderii in sine: Un zambet frumos poate avea un impact pozitiv asupra increderii in sine a unei persoane, contribuind la o mai buna calitate a vietii.

In concluzie, tratamentele orthodontice pot oferi numeroase avantaje, atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Este important sa discutati cu medicul dvs. stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale tratamentelor orthodontice. O evaluare detaliata a starii de sanatate dentara poate ajuta la determinarea celui mai potrivit tratament pentru nevoile dvs.

Important de ştiut!

Un consult la medicul ortodont, pentru a putea identifica anumite anomalii dentare, trebuie facuta in jurul varstei de 7 ani, astfel încât un posibil tratament cu aparat dentar să fie început la timp. Purtat de la vârsta potrivită, tratamentul ortodontic oferă rezultate rapide și de durată.

Dinții unui copil pot avea forme și dimensiuni anormale, cauzele fiind de ordin genetic sau legate de obiceiurile vicioase.

In cazul unor anomalii ale oaselor maxilare, trebuie realizata si o interventie chirurgicala complementar cu tratamentul ortodontic.

Cele mai frecvente tratamente ortodontice se pot corecta cu aparate dentare.

Aici amintim tratamente ortodontice cu bracketi (metalici, ceramic, safir), tratmente cu gutiere, etc

Ofertă Specială - Luna AUGUST 2023

Reduceri de până la 20%!

Doriți să vă îmbunătățiți zâmbetul și să corectați problemele dentare? Profitați acum de oferta noastră specială pentru tratamentul ortodontic și economisiți până la 25%!

Cu tratamentul ortodontic, puteți să corectați problemele dentare precum malocluzia, spațiile dintre dinți sau dinții stângi. Optând pentru tratamentul ortodontic, vă puteți îmbunătăți sănătatea dentară și îți puteți îmbunătăți aspectul zâmbetului.

Programați o consultație astăzi și aflați cum puteți să profitați de oferta noastră specială pentru tratamentul ortodontic!

aparat-dentar-bracketi-metalici

APARAT DENTAR BRACKETI METALICI

lei 2,340 per arcadă

10% reducere

2,600 lei/arcadă

aparat-dentar-bracketi-ceramici

APARAT DENTAR BRACKETI CERAMICI

lei 2,975 per arcadă

15% reducere

3500 lei/arcadă

aparat-dentar-bracketi-safir

APARAT DENTAR BRACKETI SAFIR

lei 3,040 per arcadă

20% reducere

3800 lei/arcadă

Preturi aparate dentare

 • Tratament ortodontic fix cu brackeți metalici standard / arcadă 2,600 lei
 • Tratament ortodontic fix cu brackeți ceramici/arcadă 3,500 lei
 • Tratament ortodontic fix cu brackeți safir/arcadă 3,800 lei
 • Tratament ortodontic cu aparat mobil/arcadă 1,250 lei
 • Control aparat ortodontic mobil/arcadă 100 lei
 • Control aparat ortodontic fix/arcadă 200 lei
 • Îndepartare brackeți/arcadă 200 lei
 • Disjunctor 1,400 lei
 • Aparat mobil pentru contenție 700 lei
 • Gutieră pentru contenție 350 lei
 • Retainer ortodontic 500 lei
 • Trainer ortodontic 800 lei
 • Mini-implant ortodontic 800 lei
 • Tratament ortodontic cu gutiere ClearCorrect - STRAUMANN începand de la 10,000 lei