Ce este estetica dentară?

Dintotdeauna, zâmbetul frumos a fost considerat un atribut deosebit atunci cand vorbim despre aspectul nostru fizic. Cu toții ne dorim dinți albi, drepti și sănătoși, care să ne ofere încredere și să ne facă să radem fără reținere. Din fericire, medicina dentara ne permit astăzi să atingem aceste obiective prin intermediul esteticii dentare.

Este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu îmbunătățirea aspectului danturii și a zâmbetului unei persoane. Aceasta implică utilizarea unor proceduri și tehnici speciale pentru a corecta imperfecțiunile dentare, cum ar fi petele, decolorarea, forma inegală sau dimensiunea inestetică a dinților.

Proceduri de estetică dentară

Printre cele mai comune proceduri de estetică dentară se numără albirea dentară, plombele estetice, fațetele dentare și coroanele dentare. Albirea dentară este o procedură non-invazivă și eficientă, care ajută la îndepărtarea petelor și decolorării de pe suprafața dinților.

Plombele estetice, pe de altă parte, sunt utilizate pentru a repara dinții afectați de carii sau fracturi, folosind materiale care se potrivesc perfect cu culoarea naturală a dinților.

Fațetele dentare sunt o opțiune populară pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească forma, dimensiunea sau culoarea dinților. Acestea sunt niște învelișuri subțiri din porțelan sau rășină compozită, care se aplică pe fața frontală a dinților și oferă un aspect natural și armonios.

Coroanele dentare, pe de altă parte, sunt utilizate pentru a acoperi dinții deteriorați sau slabi, oferindu-le protecție și rezistență sporită. Unul dintre cele mai populare tratamente în acest sens sunt fațetele dentare E-MAX.

Fațetele dentare E-MAX sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul zâmbetului. Acestea sunt realizate din ceramică de înaltă rezistență, denumită disilicat de litiu. Acest material oferă o combinație perfectă între durabilitate și estetică, asigurând un rezultat final natural și de lungă durată.

Pentru ca rezultatul sa fie unul asteptat, trebuie avute in vedere mai multe aspecte si, implicit, mai multe proceduri stomatologice:

Care sunt avantajele fațetelor dentare E-MAX?

1. Aspect natural: Datorită materialului ceramic utilizat, fațetele E-MAX oferă un aspect foarte natural, imitând perfect aspectul smalțului dentar natural.

2. Durabilitate: Disilicatul de litiu este un material extrem de rezistent la fracturi și zgârieturi, ceea ce face ca fațetele E-MAX să fie durabile și de lungă durată.

3. Rezistență la decolorare: Fațetele E-MAX rezistă în timp la decolorare, astfel încât zâmbetul dumneavoastră va rămâne strălucitor și alb pentru o perioadă îndelungată.

4. Pregătire minimă a dinților: În majoritatea cazurilor, pregătirea dinților pentru aplicarea fațetelor E-MAX implică îndepărtarea unei cantități minime de smalț, ceea ce înseamnă că structura naturală a dinților este păstrată în mare măsură.

5. Rezultate rapide: Procesul de aplicare a fațetelor E-MAX este relativ rapid, permițând pacienților să obțină un zâmbet nou și strălucitor într-un timp scurt.

Care sunt beneficiile fatetelor dentare din zirconiu?

Fațetele dentare din zirconiu sunt mici învelișuri subțiri, realizate dintr-un material ceramic extrem de rezistent numit zirconiu. Ele sunt aplicate pe partea frontală a dinților pentru a îmbunătăți aspectul acestora. Zirconiu este un material ideal pentru fatete, datorită proprietăților sale excelente, cum ar fi rezistența la coroziune, durabilitatea și transluciditatea asemănătoare cu smalțul natural al dinților.

1. Aspect natural: Fațetele dentare din zirconiu sunt create cu mare atenție pentru a se potrivi perfect în forma și culoarea dinților existenți. Ele oferă un aspect natural și armonios, fără a compromite sănătatea dentară.

2. Durabilitate: Zirconiu este un material extrem de fiabil, care poate rezista în timp la presiunea și uzura zilnică. Fatetele dentare din zirconiu au o durată de viață mai lungă decât alte opțiuni, cum ar fi cele din porțelan.

3. Rezistență la pete: Zirconiu este un material foarte rezistent la pete și la decolorare. Astfel, fațetele dentare din acest material vor rămâne strălucitoare și albe pentru o perioadă îndelungată de timp.

4. Conservarea structurii dentare: În comparație cu alte proceduri cosmetice, aplicarea fațetelor dentare din zirconiu necesită o cantitate minimă de șlefuire a dinților naturali. Astfel, se conservă cât mai mult din structura dentară originală.

5. Procedură rapidă și nedureroasă: Aplicarea fațetelor dentare din zirconiu este o procedură relativ rapidă și nedureroasă. Cu ajutorul tehnologiei dentare moderne, stomatologul tău va putea realiza fatetele într-un timp scurt și fără disconfort semnificativ.

Fatetele dentare E-MAX VERSUS fatetele dentare din zirconiu

Fațetele dentare

În ultimii ani, două tipuri de materiale au câștigat popularitate în realizarea fațetelor dentare: E-MAX și zirconiu. Fatetele dentare E-MAX sunt realizate din ceramică feldspatică, ceea ce le conferă o rezistență și o durabilitate remarcabilă. Acestea sunt extrem de subțiri și transparente, permițându-le să se integreze perfect cu dinții naturali. Datorită proprietăților lor optice excelente, fatetele dentare E-MAX oferă un aspect natural și strălucitor. De asemenea, ele rezistă în timp și nu se decolorează sau pătează, ceea ce le face o alegere ideală pentru persoanele care doresc un zâmbet impecabil pe termen lung.

Pe de altă parte, fațetele dentare din zirconiu sunt fabricate dintr-un material ceramic extrem de dur și rezistent. Zirconiu este cunoscut pentru proprietățile sale excelente de rezistență la fractură și abraziune. Fațetele dentare din zirconiu sunt mai groase decât cele din E-MAX, dar acest lucru nu înseamnă că sunt mai puțin estetice. Cu tehnologia avansată de prelucrare și design, fațetele dentare din zirconiu pot fi create pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților naturali.

În ceea ce privește alegerea între fațetele dentare E-MAX și cele din zirconiu, trebuie să se țină cont de mai mulți factori. Unul dintre acești factori este necesitatea de a corecta o problemă specifică a dinților. În general, fațetele dentare E-MAX sunt preferate atunci când este necesară o corecție minoră a culorii sau a formei dinților. Acestea oferă un aspect natural și strălucitor, fără a fi necesară îndepărtarea excesivă a smalțului dentar.

În schimb, fațetele dentare din zirconiu sunt recomandate în cazul în care este necesară o corecție mai semnificativă a formei sau a aliniamentului dinților. Datorită rezistenței lor excelente, acestea pot rezista mai bine în cazul în care există probleme de ocluzie sau dacă dinții au suferit daune severe.

Coroanele dentare E-MAX se remarcă prin calitatea lor superioară și aspectul estetic impecabil. Coroanele dentare E-MAX sunt realizate dintr-un material ceramic de înaltă rezistență. Acest material inovator oferă o combinație perfectă între durabilitate și estetică, făcându-le ideale pentru restaurarea dinților anteriori și posteriori.

Fatetele dentare

Fatetele dentare E-MAX sunt un tip de tratament stomatologic cosmetic utilizat pentru a imbunatatii aspectul estetic al dintilor. Acestea sunt confectionate din ceramica de inalta calitate, E-MAX, si sunt atasate la suprafata frontal a dintelui. Fatetele sunt modelate in asa fel incat sa se potriveasca cu forma, culoarea si pozitia dintelui din jur, astfel incat sa se obtina un aspect natural si estetic.

Fatetele dentare E-MAX sunt utilizate pentru a rezolva o gama larga de probleme estetice dentare, inclusiv:

 • Corectarea formei sau culorii dintilor
 • Acoperirea sau ascunderea zonei cu pete sau discromii
 • Corectarea unor probleme cu pozitia dintilor

Avantajele utilizarii fatetelor dentare E-MAX includ:

 • Imbunatatirea aspectului estetic al dintilor
 • Durabilitate si rezistenta in timp
 • Posibilitatea de a obtine un aspect natural si estetic
 • Minim invaziv si nedureros

Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale tratamentului cu fatete dentare E-MAX. O evaluare detaliata a starii de sanatate dentara si a nevoilor estetice poate ajuta la determinarea daca acest tratament este potrivit pentru tine.

In concluzie, fatetele dentare E-MAX sunt un tratament estetic eficient pentru imbunatatirea aspectului dintilor. Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale acestui tratament.

Fatetele dentare din zirconiu sunt un tip de tratament stomatologic cosmetic utilizat pentru a imbunatatii aspectul estetic al dintilor. Acestea sunt confectionate din zirconiu, un material biocompatibil si bioceramic, si sunt atasate la suprafata frontal a dintelui. Fatetele sunt modelate in asa fel incat sa se potriveasca cu forma, culoarea si pozitia dintelui din jur, astfel incat sa se obtina un aspect natural si estetic.

Fatetele dentare din zirconiu sunt utilizate pentru a rezolva o gama larga de probleme estetice dentare, inclusiv:

 • Corectarea formei sau culorii dintilor
 • Acoperirea sau ascunderea zonei cu pete sau discromii
 • Corectarea unor probleme cu pozitia dintilor

Avantajele utilizarii fatetelor dentare din zirconiu includ:

 • Imbunatatirea aspectului estetic al dintilor
 • Durabilitate si rezistenta in timp
 • Posibilitatea de a obtine un aspect natural si estetic
 • Minim invaziv si nedureros
 • Material biocompatibil si bioceramic

Fatetele dentare E-MAX VERSUS fatetele dentare din zirconiu

În ultimii ani, două tipuri de materiale au câștigat popularitate în realizarea fațetelor dentare: E-MAX și zirconiu. Fatetele dentare E-MAX sunt realizate din ceramică feldspatică, ceea ce le conferă o rezistență și o durabilitate remarcabilă. Acestea sunt extrem de subțiri și transparente, permițându-le să se integreze perfect cu dinții naturali. Datorită proprietăților lor optice excelente, fatetele dentare E-MAX oferă un aspect natural și strălucitor. De asemenea, ele rezistă în timp și nu se decolorează sau pătează, ceea ce le face o alegere ideală pentru persoanele care doresc un zâmbet impecabil pe termen lung.

Pe de altă parte, fațetele dentare din zirconiu sunt fabricate dintr-un material ceramic extrem de dur și rezistent. Zirconiu este cunoscut pentru proprietățile sale excelente de rezistență la fractură și abraziune. Fațetele dentare din zirconiu sunt mai groase decât cele din E-MAX, dar acest lucru nu înseamnă că sunt mai puțin estetice. Cu tehnologia avansată de prelucrare și design, fațetele dentare din zirconiu pot fi create pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților naturali.

În ceea ce privește alegerea între fațetele dentare E-MAX și cele din zirconiu, trebuie să se țină cont de mai mulți factori. Unul dintre acești factori este necesitatea de a corecta o problemă specifică a dinților. În general, fațetele dentare E-MAX sunt preferate atunci când este necesară o corecție minoră a culorii sau a formei dinților. Acestea oferă un aspect natural și strălucitor, fără a fi necesară îndepărtarea excesivă a smalțului dentar.

În schimb, fațetele dentare din zirconiu sunt recomandate în cazul în care este necesară o corecție mai semnificativă a formei sau a aliniamentului dinților. Datorită rezistenței lor excelente, acestea pot rezista mai bine în cazul în care există probleme de ocluzie sau dacă dinții au suferit daune severe.

Coroanele dentare E-MAX

Coroanele dentare E-MAX se remarcă prin calitatea lor superioară și aspectul estetic impecabil. Coroanele dentare E-MAX sunt realizate dintr-un material ceramic de înaltă rezistență. Acest material inovator oferă o combinație perfectă între durabilitate și estetică, făcându-le ideale pentru restaurarea dinților anteriori și posteriori.

Coroanele dentare E-MAX sunt utilizate pentru a rezolva o gama larga de probleme dentare, inclusiv:

 • Protejarea unui dinte slab sau deteriorate

 • Corectarea formei sau culorii dintelui

 • Inlocuirea unui material de plombare vechi sau deteriorate

 • Restaurarea unui dinte cu o fractura

Avantajele utilizarii coroanelor dentare E-MAX includ:

 • Protejarea si restaurarea dintelui deteriorat sau compromise

 • Durabilitate si rezistenta in timp

 • Posibilitatea de a obtine un aspect natural si estetic

Coroanele dentare din zirconiu câștigă tot mai multă popularitate datorită proprietăților lor superioare.

Zirconiul este un material ceramic extrem de rezistent, fabricat prin procese tehnologice avansate. Acesta are o durabilitate remarcabilă și poate rezista presiunii exercitate în timpul mestecării alimentelor, fără a se fisura sau deteriora. De asemenea, zirconiul are proprietăți estetice excelente, fiind extrem de similar cu aspectul natural al dinților. Astfel, coroanele de zirconiu oferă un rezultat estetic deosebit, care se integrează perfect în zâmbetul dumneavoastră, fără a da senzația de artificialitate.

 • Un alt beneficiu important al coroanelor de zirconiu este biocompatibilitatea lor. Zirconiul este un material hipoalergenic, ceea ce înseamnă că nu provoacă reacții adverse în organism. Acest aspect este esențial pentru persoanele cu sensibilitate sau alergii la metale, care pot opta acum pentru coroane de zirconiu fără nicio îngrijorare.

 • Pe lângă aceste avantaje, coroanele de zirconiu sunt și foarte rezistente la decolorare. Datorită proprietăților lor, acestea nu se pătează în timp și rămân strălucitoare și albe, chiar și după ani de utilizare. Astfel, puteți fi sigur că zâmbetul dumneavoastră va rămâne mereu impecabil, fără a fi nevoie să apelezi la proceduri costisitoare de albire dentară.

 • În plus, procesul de realizare a coroanelor de zirconiu s-a simplificat considerabil în ultimii ani. Tehnologia CAD-CAM permite realizarea coroanelor personalizate, adaptate perfect formei și mărimii fiecărui dinte. Astfel, pacienții beneficiază de un confort sporit și de un timp de tratament redus.

Ce sunt coroanele metalo-ceramice?

Coroanele metalo-ceramice sunt protezari dentare fixe, alcătuite dintr-un nucleu metalic acoperit cu ceramică. Acest design unic combină rezistența metalului cu aspectul natural al ceramicii, oferind astfel un echilibru perfect între durabilitate și estetică.

Beneficiile coroanelor metalo-ceramice

Durabilitatea este unul dintre principalele avantaje ale coroanelor metalo-ceramice. Datorită structurii lor metalice interne, acestea sunt extrem de rezistente la forțele de masticație și la uzură. Astfel, coroanele metalo-ceramice pot rezista cu succes timp îndelungat, fără a se deteriora sau a necesita înlocuire frecventă.

Un alt avantaj major al acestor coroane este aspectul lor estetic. Ceramica utilizată pentru acoperirea metalului poate fi perfect adaptată la culoarea și forma dinților naturali ai pacientului. Astfel, coroanele metalo-ceramice se vor integra armonios în zâmbetul dumneavoastră, oferindu-vă un aspect natural și plăcut.

De asemenea, coroanele metalo-ceramice sunt foarte versatile și pot fi utilizate pentru a rezolva o gamă largă de probleme dentare. Indiferent dacă ai un dinte fisurat, cariat sau decolorat, aceste coroane pot fi aplicate cu succes pentru a restabili funcționalitatea și estetica danturii dumneavoastră.

Lucrări protetice - Estetică Dentară

 • Coroană integral cermică 1900 lei
 • Coroană dentară E-Max 2200 lei
 • Fațetă dentară E-Max 1900 lei
 • Fațetă dentară Zirconiu 1700 lei
 • Inlay ceramic 900 lei
 • Wax-up dignostic/element 100 lei
 • Albire dentară BEYOND 880 lei
 • PACHET Igienizare + Albire dentară BEYOND 1050 lei

Cu access la

ASISTENȚĂ

DE URGENȚĂ

24 din 24

Completează formularul următor cu detaliile tale și programează-te la unul din specialiștii noștri.