Tot ce ai nevoie să ştii pentru a lua o decizie informată!

Ce este estetica dentară?

Estetica dentara este un aspect important al sanatatii orale, care se concentreaza pe aspectul estetic al dintilor si gingiilor. Acest aspect poate influenta starea de bine a unei persoane, precum si capacitatea acesteia de a se exprima si de a comunica cu ceilalti.

Este important de mentionat ca estetica dentara nu se limiteaza la aspectul fizic al dintilor si gingiilor, ci include si igiena orala adecvata si un stil de viata sanatos. Acest lucru include o dieta echilibrata si evitarea fumatului si a consumului excesiv de alcool.

Rolul medicului specialist in estetica dentara.

Medicul specialist în estetică (protetica) dentară joacă un rol esențial în îmbunătățirea aspectului și funcției dinților. Acesta poate oferi soluții personalizate pentru problemele dentare estetice, cum ar fi dinții înclinați, spațiile dintre dinți, culoarea neuniformă a dinților sau dinții lipsă.

Medicul specialist în estetică dentară poate utiliza o varietate de tehnici și tratamente, cum ar fi coroane dentare, fațete dentare, albirea dinților și înlocuirea dinților lipsă prin intermediul implanturilor dentare. Acestea sunt proiectate pentru a îmbunătăți aspectul și funcția dinților, oferind astfel un zâmbet sănătos și strălucitor.

Medicul specialist în estetică dentară poate lucra în colaborare cu alți specialiști dentari, cum ar fi medicii ortodonți, endodonti, parodontologi sau chirurgi, pentru a oferi o soluție completă pentru problemele dentare. Acestia poate evalua starea generală a dinților și gingiilor, precum și nevoile estetice ale pacientului, și poate oferi recomandări personalizate pentru a îmbunătăți aspectul și funcția dinților.

În concluzie, medicul specialist în estetică dentară joacă un rol esențial în îmbunătățirea aspectului și funcției dinților. Este important să discutați cu un astfel de specialist pentru a evalua dacă acesta este potrivit pentru nevoile dvs. și pentru a discuta opțiunile disponibile.

Pentru ca rezultatul sa fie unul asteptat, trebuie avute in vedere mai multe aspecte si, implicit, mai multe proceduri stomatologice:

Refacerea esteticii si functionalitatii dentare prin intermediul IMPLANTURILOR DENTARE.

Implantul dentar joacă un rol important în estetica dentară. Acesta poate fi utilizat pentru a înlocui un singur dinte sau mai mulți dinți pierduți, oferind astfel o soluție durabilă și estetică plăcută pentru problema danturii incomplete.

Acest lucru permite recuperarea funcției și aspectului natural al dinților pierduți, îmbunătățind astfel estetica zâmbetului.

De asemenea, implanturile dentare pot fi utilizate pentru a susține proteze dentare sau lucrări complexe, oferind astfel o soluție stabilă și confortabilă pentru pacienții cu dinți lipsă sau cu probleme dentare serioase.

În general, implantul dentar poate fi o soluție estetică și funcțională pentru problema dinților pierduți sau a celor deteriorați. Este important să discutați cu un dentist pentru a afla dacă acesta este o opțiune potrivită pentru dvs. și pentru a evalua starea generală a danturii dvs.

Alte aspecte care pot fi imbunatatite prin intermediul esteticii dentare includ forma si pozitia dintilor, precum si spatiile interdentare. Acestea pot fi corectate prin intermediul ORTODONȚIEI.

Ortodontia joacă un rol important în estetica dentară, deoarece se concentrează pe corectarea poziționării incorecte a dinților și a maxilarelor. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea aspectului și funcției dinților, precum și la prevenirea problemelor dentare viitoare.

Ortodontia poate fi utilizată pentru a corecta o serie de probleme dentare, inclusiv dinții înclinați, spațiile dintre dinți, maxilarele nealiniate și problemele cu masticația. Acest lucru poate îmbunătăți aspectul și funcția dinților, oferind astfel un zâmbet sănătos și strălucitor.

Aparatele dentare sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, astfel încât să se potrivească cu nevoile și obiectivele fiecăruia.

În general, ortodontia poate fi o soluție eficientă pentru problemele dentare, oferind astfel un zâmbet sănătos și estetic plăcut. Este important să discutați cu un dentist specializat în ortodontie pentru a evalua dacă acesta este potrivit pentru dvs. și pentru a discuta opțiunile disponibile.

De asemenea, pot fi utilizate FAȚETE sau COROANE DENATARE pentru a acoperi dintii deteriorati sau cu aspect inestetic.

Fațetele dentare

Fațetele dentare au rolul de a îmbunătăți culoarea, forma și poziția dinților. Practic, fațetele dentare reprezintă un strat subțire de material, de obicei porțelan, care se aplică pe suprafața frontală a unui dinte, exact așa cum o unghie falsă se lipește pe unghia naturală. Fațetele dentare vor avea aceeași culoare cu cea a dinților naturali, așa că pot îmbunătăți aspectul întregului zâmbet sau doar al unui singur dinte decolorat. De asemenea, fațetele dentare se pot aplica pe dinții ciobiți, pentru a le reda frumusețea. Dacă un dinte este ușor în afara poziției, o fațetă poate fi montată pentru a alinia dintele cu ceilalți. În cele din urmă, dacă ortodonția nu este cel mai potrivit tratament pentru o persoană, fațetele dentare pot fi folosite pentru a închide spațiile mici. În plus, dinții care vor beneficia de fațete au nevoie de foarte puțină pregătire.

Fatetele dentare sunt un tip de tratament stomatologic care se utilizeaza pentru a imbunatati aspectul estetic al dintilor. Acestea sunt folosite pentru a acoperi dintii deteriorati sau inestetici, precum si pentru a corecta forma si culoarea dintilor. Fatetele sunt confectionate din materiale subtiri, precum ceramica sau compozit, si sunt atasate la suprafata frontal a dintelui.

Fatetele dentare sunt o solutie estetica non-invaziva, care poate fi realizata in numai cateva vizite la cabinetul stomatologic. Acestea sunt personalizate in functie de nevoile individuale ale pacientului, astfel incat sa se obtina un aspect natural si echilibrat.

Fatetele dentare ofera avantaje precum: -Ameliorarea aspectului estetic al dintilor, inclusiv culoarea si forma -Corectarea defectelor dentare, cum ar fi dintii ingrosati sau deteriorati -Imbunatatirea capacitatii de vorbire -Cresterea increderii si a starii de bine

Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale tratamentului cu fatete dentare. O evaluare detaliata a starii de sanatate dentara si a nevoilor estetice poate ajuta la determinarea daca acest tratament este potrivit pentru tine.

In concluzie, fatetele dentare sunt o solutie eficienta si estetica pentru imbunatatirea aspectului dintilor. Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale acestui tratament.

Coroanele dentare

Coroanele dentare sunt restaurări artificiale care îmbracă dinții slăbiți de diferite afecțiuni, oferindu-le un aspect natural, putere și rezistență. O coroană dentară poate fi folosită atunci când aveți o plombă foarte veche, decolorată și doriți să îmbunătățiți aspectul dintelui sau dupa un tratament de canal (cu rol de protectie). De asemenea, coroanele dentare pot oferi un plus de fermitate și rezistență protezelor și punților. Inițial, se va trata dintele care urmează să fie acoperit de coroană, se va extrage nervul și se va aplica o coroană provizorie până la realizarea coroanei definitive. În prezent, coroanele dentare pot fi realizate dintr-o varietate de materiale diferite, precum ceramică, metal și ceramică, zirconiu sau metale prețioase. Pentru că au loc foarte multe cercetări în domeniu, apar continuu noi materiale inovatoare. Pe lângă rezistența sporită de care beneficiază, coroanele dentare sunt și deosebit de estetice.

Coroanele dentare și fațetele dentare sunt două tehnici importante utilizate în estetica dentară pentru a îmbunătăți aspectul și funcția dinților.

Coroanele dentare sunt “capace” dentare care acoperă întregul dinte, oferind astfel o soluție estetică și funcțională pentru dinții deteriorați sau slabi. Acestea sunt realizate din materiale durabile precum ceramică, zirconiu sau  metal cu ceramica (porțelan), și sunt personalizate pentru a se potrivi cu forma, culoarea și textura dinților naturali.

Fațetele dentare, pe de altă parte, sunt finisaje dentare care se aplică pe suprafața dinților, îmbunătățind astfel aspectul acestora. Acestea sunt realizate din ceramica, zirconiu sau materiale compozite și sunt personalizate pentru a se potrivi cu forma, culoarea și textura dinților naturali.

În general, coroanele dentare și fațetele dentare sunt o soluție estetică eficientă pentru dinții deteriorați sau slabi, oferind astfel un zâmbet sănătos și strălucitor. Este important să discutați cu un dentist pentru a afla care dintre aceste tehnici este potrivită pentru dvs. și pentru a evalua starea generală a danturii dvs.

Fatetele dentare

Fatetele dentare E-MAX sunt un tip de tratament stomatologic cosmetic utilizat pentru a imbunatatii aspectul estetic al dintilor. Acestea sunt confectionate din ceramica de inalta calitate, E-MAX, si sunt atasate la suprafata frontal a dintelui. Fatetele sunt modelate in asa fel incat sa se potriveasca cu forma, culoarea si pozitia dintelui din jur, astfel incat sa se obtina un aspect natural si estetic.

Fatetele dentare E-MAX sunt utilizate pentru a rezolva o gama larga de probleme estetice dentare, inclusiv:

 • Corectarea formei sau culorii dintilor
 • Acoperirea sau ascunderea zonei cu pete sau discromii
 • Corectarea unor probleme cu pozitia dintilor

Avantajele utilizarii fatetelor dentare E-MAX includ:

 • Imbunatatirea aspectului estetic al dintilor
 • Durabilitate si rezistenta in timp
 • Posibilitatea de a obtine un aspect natural si estetic
 • Minim invaziv si nedureros

Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale tratamentului cu fatete dentare E-MAX. O evaluare detaliata a starii de sanatate dentara si a nevoilor estetice poate ajuta la determinarea daca acest tratament este potrivit pentru tine.

In concluzie, fatetele dentare E-MAX sunt un tratament estetic eficient pentru imbunatatirea aspectului dintilor. Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale acestui tratament.

Fatetele dentare din zirconiu sunt un tip de tratament stomatologic cosmetic utilizat pentru a imbunatatii aspectul estetic al dintilor. Acestea sunt confectionate din zirconiu, un material biocompatibil si bioceramic, si sunt atasate la suprafata frontal a dintelui. Fatetele sunt modelate in asa fel incat sa se potriveasca cu forma, culoarea si pozitia dintelui din jur, astfel incat sa se obtina un aspect natural si estetic.

Fatetele dentare din zirconiu sunt utilizate pentru a rezolva o gama larga de probleme estetice dentare, inclusiv:

 • Corectarea formei sau culorii dintilor
 • Acoperirea sau ascunderea zonei cu pete sau discromii
 • Corectarea unor probleme cu pozitia dintilor

Avantajele utilizarii fatetelor dentare din zirconiu includ:

 • Imbunatatirea aspectului estetic al dintilor
 • Durabilitate si rezistenta in timp
 • Posibilitatea de a obtine un aspect natural si estetic
 • Minim invaziv si nedureros
 • Material biocompatibil si bioceramic

Fatetele dentare E-MAX VERSUS fatetele dentare din zirconiu

Fatetele dentare E-MAX si fatetele dentare din zirconiu sunt ambele opțiuni populare pentru tratamentele stomatologice cosmetice, fiecare cu avantaje și dezavantaje unice.

Fatetele dentare E-MAX sunt confectionate din ceramica E-MAX, un material durabil si rezistent, care ofera o estetica naturala si durabila. E-MAX este, de asemenea, mai potrivit pentru pacientii cu probleme dentare mai complexe, precum fracturile sau dintii deteriorati.

Fatetele dentare din zirconiu sunt confectionate din zirconiu, un material biocompatibil si bioceramic, si ofera o estetica naturala si durabila, fara a fi invaziv si nedureros. Acestea sunt potrivite pentru pacientii care doresc sa imbunatateasca aspectul estetic al dintilor lor.

In ceea ce priveste decizia intre fatetele dentare E-MAX si fatetele dentare din zirconiu, este important sa discutati cu medicul stomatolog despre starea generala de sanatate a dintilor si despre nevoile si obiectivele dvs. estetice. Un medic stomatolog poate evalua situatia si poate recomanda cea mai buna opțiune pentru tine.

In concluzie, ambele fatetele dentare E-MAX si fatetele dentare din zirconiu sunt opțiuni eficiente și de înaltă calitate pentru tratamentele stomatologice cosmetice. Este important sa discutati cu un medic stomatolog despre nevoile și obiectivele dvs. pentru a determina care este cea mai buna opțiune pentru dvs.

Coroanele dentare

Coroanele dentare E-MAX sunt un tratament stomatologic utilizat pentru a proteja si restaura dintii deteriorati sau compromisi. Acestea sunt confectionate din ceramica de inalta calitate, E-MAX, si sunt atasate la partea superioara a dintelui, acoperind si protejand intreaga suprafata a dintelui deteriorat.

Coroanele dentare E-MAX sunt utilizate pentru a rezolva o gama larga de probleme dentare, inclusiv:

 • Protejarea unui dinte slab sau deteriorat
 • Corectarea formei sau culorii dintelui
 • Inlocuirea unui material de plombare vechi sau deteriorat
 • Restaurarea unui dinte cu o fractura

Avantajele utilizarii coroanelor dentare E-MAX includ:

 • Protejarea si restaurarea dintelui deteriorat sau compromis
 • Durabilitate si rezistenta in timp
 • Posibilitatea de a obtine un aspect natural si estetic
 • Rezultate durabile si estetice

Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale tratamentului cu coroane dentare E-MAX. O evaluare detaliata a starii de sanatate dentara si a nevoilor tale poate ajuta la determinarea daca acest tratament este potrivit pentru tine.

In concluzie, coroanele dentare E-MAX sunt un tratament eficient si durabil pentru protejarea si restaurarea dintelui deteriorat sau compromis. Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale acestui tratament.

Coroanele de zirconiu sunt un tip de coroană dentară utilizate pentru a îmbunătăți aspectul și funcția dinților. Acestea sunt realizate din zirconiu, un material dental biocompatibil, care oferă o soluție durabilă și estetică pentru problemele dentare.

Coroanele de zirconiu sunt un tip de coroană ceramică, cu o culoare albă naturală, similară cu cea a dinților, care se potrivește perfect cu restul dinților. Acestea oferă un aspect natural și translucid, similar cu al dinților sănătoși, și pot fi îmbunătățite prin colorare în laborator, astfel încât să se potrivească cu culoarea naturală a dinților.

Coroanele de zirconiu sunt foarte durabile, rezistente la zgârieturi și la uzură, și sunt foarte puțin probabil să se deterioreze sau să se colorare în timp. De asemenea, acestea sunt biocompatibile și nu conțin substanțe nocive pentru sănătate, astfel încât sunt sigure pentru utilizare pe termen lung.

În concluzie, coroanele de zirconiu sunt o opțiune estetică și durabilă pentru pacienții care doresc să îmbunătățească aspectul și funcția dinților lor. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dentar pentru a evalua dacă acestea sunt potrivite pentru nevoile dvs. și pentru a discuta opțiunile disponibile.

Coroanele metalo-ceramice sunt un tip de coroană dentară care combină avantajele coroanelor metalice cu cele ale coroanelor ceramice. Acestea sunt compuse dintr-un inel de metal de înaltă rezistență care servește ca bază pentru o față din ceramică.

Coroanele metalo-ceramice oferă o combinație excelentă de rezistență și estetică, cu o culoare naturală și translucidă a ceramicii, similare cu cea a dinților sănătoși. Inelul de metal din interior asigură o rezistență superioară împotriva uzurii și zgârieturilor, în timp ce fața din ceramică se potrivește perfect cu culoarea naturală a dinților.

Coroanele metalo-ceramice sunt ușor de adaptat pentru a se potrivi cu culoarea și forma dinților, astfel încât să fie un aspect natural și estetic. De asemenea, acestea sunt biocompatibile și nu conțin substanțe nocive pentru sănătate, astfel încât sunt sigure pentru utilizare pe termen lung.

În concluzie, coroanele metalo-ceramice sunt o opțiune populară pentru pacienții care doresc să îmbunătățească aspectul și funcția dinților lor, oferind o combinație excelentă de rezistență și estetică. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dentar pentru a evalua dacă acestea sunt potrivite pentru nevoile dvs. și pentru a discuta opțiunile disponibile.

Incrustatiile dentare

Încrustațiile dentare reprezintă una dintre cele mai moderne metode de tratare a suprafețelor dentare afectate de carii. Încrustațiile dentare sunt cu mult mai estetice, mai rezistente și mai durabile în comparație cu plombele. Pot fi realizate din diferite materiale, precum ceramică sau chiar metale prețioase. Datorită tehnologiei digitale avansate, încrustațiile dentare se proiectează și se pregătesc în cel mai scurt timp, astfel încât pacientul să scape de problemele dentare pe parcursul a cel mult două vizite la dentist. Încrustațiile dentare inlay sunt cele care se aplică pe dinții afectați doar într-o foarte mică măsură de carii, în timp ce încrustațiile onlay se aplică pe suprafețele dentare care au suferit leziuni mai ample.

Incrustatiile dentare sunt utilizate pentru a rezolva o gama larga de probleme dentare, inclusiv:

 • Restaurarea dintilor cu cavitati sau cu refaceri multiple
 • Corectarea formei sau culorii dintilor
 • Consolidarea dintilor slabi sau fracturati

Avantajele utilizarii incrustatiilor dentare includ:

 • Restaurarea functionalitatii dintilor
 • Imbunatatirea aspectului estetic al dintilor
 • Prevenirea progresiei problemelor dentare

Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale tratamentului cu incrustatii dentare. O evaluare detaliata a starii de sanatate dentara si a nevoilor estetice poate ajuta la determinarea daca acest tratament este potrivit pentru tine.

In concluzie, incrustatiile dentare sunt un tratament eficient si estetic pentru restaurarea dintilor deteriorati sau inestetici. Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre optiunile disponibile si despre posibilele riscuri si limitari ale acestui tratament.

Un aspect important al esteticii dentare este albirea dintilor

Albirea dentara cu lampa Beyond este un tratament cosmetic care se utilizeaza pentru a imbunatatii culoarea dintilor. Acesta se bazeaza pe utilizarea unei lampi speciale, Beyond Lamp, care emit lumină intensă si căldură pentru a activa gelul de albire dentar. Gelul conține peroxid de hidrogen, care penetrează smalțul dintelui și îndepărtează petele și discromiile.

Tratamentul cu lampa Beyond poate fi efectuat intr-o singura sedinta, dureaza in jur de o ora si poate oferi rezultate vizibile in cateva ore. Acest tratament poate fi efectuat numai in clinica.

Avantajele albirii dentare cu lampa Beyond includ:

 • Albirea eficienta si rapida a dintilor
 • Rezultate vizibile imediate
 • Posibilitatea de a ajusta intensitatea albirii
 • Posibilitatea de a efectua tratamentul la cabinetul stomatologic sau acasa

Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre posibilele riscuri si limitari ale tratamentului de albire dentar cu lampa Beyond, precum si despre alternative disponibile. O evaluare detaliata a starii de sanatate dentara si a nevoilor estetice poate ajuta la determinarea daca acest tratament este potrivit pentru tine.

In concluzie, albirea dentara cu lampa Beyond poate fi un tratament eficient si rapid pentru imbunatatirea culorii dintilor. Este important sa se discute cu un medic stomatolog despre posibilele riscuri si limitari ale acestui tratament si despre alternative disponibile.

In concluzie, estetica dentara joaca un rol important in sanatatea orala si in starea de bine a unei persoane. Prin intermediul tratamentelor estetice si a unui stil de viata sanatos, este posibil sa se obtina un zambet frumos si sanatos.

Lucrări protetice - Estetică Dentară

 • Coroană integral cermică 1900 lei
 • Coroană dentară E-Max 2200 lei
 • Fațetă dentară E-Max 1900 lei
 • Fațetă dentară Zirconiu 1700 lei
 • Inlay ceramic 900 lei
 • Wax-up dignostic/element 100 lei
 • Albire dentară BEYOND 880 lei
 • PACHET Igienizare + Albire dentară BEYOND 1050 lei

Cu access la

ASISTENȚĂ

DE URGENȚĂ

24 din 24

Completează formularul următor cu detaliile tale și programează-te la unul din specialiștii noștri.