Ce este chirurgia dentară?

Chirurgia dentară reprezintă o specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor dentare care necesită intervenții chirurgicale stomatologice. Beneficiile asociate cu intervențiile chirurgicale dentare includ ameliorarea durerii și a disconfortului asociate cu afecțiunile dentare, îmbunătățirea aspectului estetic, restabilirea funcționalității normale a dinților afectați și prevenirea complicațiilor ulterioare. Printre principalele proceduri și intervenții realizate în cadrul chirurgiei dentare se numără:

1. Extracția dentară: Aceasta constă în îndepărtarea dinților afectați de carii grave, fracturi dentare sau infecții dentare, care nu pot fi reparate.

2. Chirurgia implanturilor dentare: Această procedură constă în inserarea unor rădăcini artificiale în osul maxilar sau mandibulă pentru a susține coroanele dentare.

3. Chirurgia de preaparat alveolar: Acest tip de intervenție este realizată înaintea montării implanturilor dentare și constă în remodelarea și pregătirea osului pentru inserarea implanturilor dentare.

4. Chirurgia parodontală: Această procedură este utilizată în tratamentul afecțiunilor gingivale și al bolii parodontale, care implică îndepărtarea infecțiilor și restaurarea sănătății țesuturilor de suport dentar.

5. Chirurgia ortodontică: În unele cazuri, pentru a corecta anomalii și probleme dentare, sunt necesare intervenții chirurgicale pentru a modifica sau ajusta poziția maxilarului sau a feței.

Prin chirurgia dentară, sunt tratate diverse afecțiuni dentare precum:

Caria avansată sau fracturile dentare a căror restaurare nu mai este posibilă;

– Infecții dentare și abcese;

– Chisturi și tumori ale maxilarelor sau mandibulei;

– Probleme ale gingiilor și ale bolii parodontale;

– Malformații dentare sau ale maxilarelor.

La Gold Clinic din Bucuresti, etapele unei intervenții chirurgicale dentare include : consultul stomatologic, evaluarea radiologica, pregătirea preoperatorie, intervenția propriu-zisă și perioada de recuperare postoperatorie. Durata tipică a unei intervenții chirurgicale dentare poate varia de la câteva minute pentru o extracție dentară simplă, până la câteva ore, atunci cand vorbim de proceduri stomatologice mai complexe.

Cum se desfășoară procesul La GoldDentalClinic?

Procesul de desfășurare a unei intervenții chirurgicale dentare la GoldDentalClinic din Bucuresti începe cu consultul inițial, în care medicul dentist va evalua afecțiunea și va stabili planul de tratament adecvat. Pasul următor implică pregătirea preoperatorie, care poate include administrarea de anestezie locală sau generală, în funcție de necesitate. În timpul intervenției chirurgicale propriu-zise, medicul specialist chirurg va folosi instrumentele și tehnicile adecvate pentru a trata afecțiunea. Procesul se încheie cu perioada de recuperare postoperatorie, în care pacientul urmează instrucțiunile medicului pentru a asigura o vindecare corespunzătoare.

Manopere chirurgicale realizate în clinica GoldDentalClinic

Manopere chirurgicale

Chirurgie – Implantologie

Echipa noastră de specialiști în chirurgie dentară sector 3, are expertiza necesara în realizarea acestor proceduri, asigurându-vă astfel o experiență sigură și eficientă. Ne străduim să oferim servicii de calitate, prietenoase și personalizate, astfel încât să aveți parte de un zâmbet sănătos și frumos.

Cu access la

ASISTENȚĂ

DE URGENȚĂ

24 din 24

Completează formularul următor cu detaliile tale și programează-te la unul din specialiștii noștri.