Pedodontie


Pedodontie

Sfatul cel mai important pe care ti l-ar putea da un medic dentist este sa mergi la control cat mai des posibil – este mult mai usor si mai putin costisitor sa previi potentialele probleme sau sa le tratezi din timp.

In special in cazul copiilor, este foarte important sa acordati atentia cuvenita, pentru o dezvoltare sanatoasa si placuta a danturii.

Pedodontia este stiinta ce se ocupa cu tratarea si preventia dentitiei temporare, cat si a celei permanente. Dentitia temporara este adesea tratata cu superficialitate de catre parinti, deoarece acestia stiu că dintii temporari oricum vor fi înlocuiti cu cei definitivi.

Afectiunile unui dinte de “lapte” pot duce si la afectarea dezvoltarii dintelui definitiv ce il va inlocui. Este foarte important sa se acorde aceeasi atentie și tratarii dintilor de “lapte”, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

Foarte importante sunt si profilaxiile la copii. Dupa cum stim, multi copii au o igiena deficitara, asa ca sunt necesare, la un interval recomandat de medicul specialist, sedinte de profilaxie.

Purtatorii de aparate dentare fixe au nevoie de igienizari la un interval mai scurt decat cei fara aparate.

Primele vizite la stomatolog pot incepe de la varsta de 3 – 4 ani. Este bine ca prima vizita sa fie facuta fara ca cel mic sa aiba o problema. Se va obisnui cu clinica, cu scaunul si i se va face parintelui un instructaj de igiena orala pentru cel mic.

Controalele la medicul stomatolog este recomandat sa se faca, ca si un cvazul adultilor, la 6 luni.