Dinti FICSI in 24 h


Dinti FICSI in 24 h

All-on-4, cunoscuta si sub denumirea Fast & Fixed, este o procedura chirurgicala de reabilitare totala.

  • Ce inseamna aceasta procedura?

Conceptul de tratament All-on-4/6 este o procedură chirurgicala si protetică (adică înlocuirea dinților lipsă) care asigură o înlocuire permanentă a acestora.
Adesea, pierderea dinților este însoțită de pierderea osului maxilar, ceea ce pune problema reconstrucției osului maxilar care necesită grefarea osoasă . Tehnica All-on-4 profită de osul dens care rămâne în partea din față a maxilarelor și prin plasarea celor două implanturi posterioare în unghi pentru a evita sinusul – cavități în maxilarul superior – și a canalul mandibular în maxilarul inferior -;
In cazul inserarii a 4 implanturi se pot realiza lucrari protetice definitive cu dinți din rășină acrilică (sau alte materiale cu greutate redusa) peste o bara de titan.
In cazul in care oferta osoasa este suficienta pe zonele laterale, se pot insera 6 implanturi si se pot realiza lucrari protetice definitive mai estetice si cu fiabilitate mai mare (metalo – ceramica sau zirconiu);• In ce consta aceasta procedura?
Procedura consta in:
– inserarea a 4 sau 6 (sau 8 in unele cazuri) implanturi/arcada – in functie de lucrarea protetica pe care si-o doreste pacientul.
– lucrare protetica provizorie fixa – care se aplica in urmatoarele 24/48 ore de la interventia chirurgicala;
– lucrare protetica definitiva fixa – care se va realiza dupa 3-6 luni de la inserarea implanturilor. Perioada de osteointegrare este foarte importanta si trebuie respectata cu strictete!

• Cine poate benficia de acesta procedura?
Toti pacinetii care sunt edentati total (nu mai au dinti) sau dintii ramasi sunt compromisi (irecuperabili) sau in cazul parodontopatiei avansate, cazuri in care dintii extrasi
• Cat dureaza procedura?
Procedura chirurgicala se realizeaza intr-o singura sedinta (extractii + inserarea implanturilor), urmand ca in urmatoarele 24/48 ore sa se aplice si lucrarea provizorie fixa.
Dupa ce trece perioada de osteointegrare (aproximativ 3-6 luni – functie de maxilar) se va putea realiza lucrarea protetica definitiva fixa.

Dinti FICSI in 24 h


Dinti FICSI in 24 h

Avantajele reabilitarii toatale ALL on 4/6

In afara recuperarii functiei masticatorii,  reintegrarea sociala (faptul ca putea vorbi si zambi fara sa-i creeze vreun sentiment de rusine sau diconfort) si recapatarea increderii in sine, acestea vor fi niste schimbari majore care vor aparea imediat.

Dupa realizarea lucrarii definitive, pacientul va putea manca normal.

 

Dezavantajele reabilitarii toatale ALL on 4/6

Singurul asa-zis dezavantaj este costul. Dar avand in vedere ca intre inserarea implanturilor si lucrarea definitiva trebuie sa treaca cateva luni, si costurile se impart in doua (etapa chirurgica si etapa protetica).

In plus, in clinica noastra puteti beneficia de plata in rate:

  • Cardul Avantaj – Credit Europe Bank – 6 rate
  • Cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank – 6 rate
  • Cardul de cumparaturi BCR

Dinti FICSI in 24 h


Dinti FICSI in 24 h
  • Ce recomandari trebuie respectate?

In perioada de osteointegrare, pacinentii care beneficiaza de lucrari provizorii, trebuie sa manace alimente moi ( supe, piureuri, alimente pasate) pentru a nu compromite acest proces si implicit succesul integrarii implanturilor.

Igiena dentara trebuie sa fie foarte buna. Periaj de 2 ori pe zi (dimineta si seara) si folosirea dusului bucal.

Paramentrii de sanatate ( hipertensiune, diabet, etc) trebuie mentinuti la valori normale. Toate aceste detalii le veti discuta cu personalul medical.

In perioada de osteointegrare, pana la realizarea lucrarii protetice definitive, trebuie sa veniti la controale la aproximativ 2-3 saptamani. Dupa ce aveti lucrarea definitiva, sunt obligatorii controale periodice la maxim 6 luni.

Cauzele care au dus la piederea dintilor pot duce si la piederea implanturilor!